Malzemeler
1 lt süt
1 su
bardağı şeker
1 su bardağı un
500 gr mascarpone
peyniri
2 paket kedi dili
Double espresso
1 bardak baileys (Tercihe göre artırılıp azaltılabilir ya da hiç konulmayabilir).
Yapılışı
1 lt soğuk süte 1
bardak şeker ve unu koyup karıştırın. (Unu yavaş yavaş koymanızda fayda var, aksi
takdirde pürüzlü bir krema elde edebilirsiniz). Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca
ateşten alın ve içine 1 kaşık margarin koyun. Blender’la çırpın. Sonra da 500 gr
mascarpone peynirini ilave edin (labne de kullanabilirsiniz). Mikserle en az 5 dakika çırpın. Pürüzsüz bir
görüntü oluşacak.
Sonra Espresso
ile Baileys'i derin bir kaba koyun. Kedi dillerini bu karışıma batırıp tepsiye dizin.
(karışım hafif ılık olsun ve kedi dillerini çok uzun bekletmeyin çünkü parçalanır). Kedi dillerinin kahve-Baileys karışımınızı çok hafif emmesi yeterlidir, zaten zamanla iyice içine nüfuz edecektir. Ancak ortalarının da çok sert kalmamasına özen gösterin.
Tepsinin tabanına 1 kat kedi dili serdikten sonra üzerine 1 kat krema hazırladığınız krema karışımını koyun. Sonra 1 kat daha
kedi dili ve tekrar krema.
1 gece buzdolabında
bekleyecek. Servis etmeden önce üzerine kakao serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder